helicopters

Helicopters hebben het voordeel dat ze vrijwel stil kunnen hangen in de lucht. Hierdoor wordt het makkelijker om vanaf grote hoogte de gewenste locatie beneden op de grond te raken. Afhankelijk van het helikopter type kunnen er tussen de 20.000 en 250.000 bloemen mee in de helikopter. De kleinere helicopters worden gebruikt voor kleinschalige evenementen in het landelijk gebied. Bij evenementen en in steden komen we met grotere helikopters vergelijkbaar met een 5 persoons politie-helikopter.Soms lukt het zelf om een off-shore helikopter te huren die wordt ingezet om boorplatforms in de Noordzee te bevoorraden. In dergelijke kist passen of 12 passagiers of 240.000 chrysanten.

enkele voorbeeldprojecten van Blossum:

10+ Bloemenregens bij Dance Valley 2000 – 2021

Een van de hoogtepunten van het Dance Valley Festival is de bijna jaarlijkse bloemenregen van Blossum . in 2014 werd deze voor de tiende (!) keer georganiseerd met een offshore-heli. In andere jaren werden diverse vliegtuigen, een bommenwerper en andere helikopters ingezet. In 2021 organiseerde we samen met DJ Fuenta een bloemenregen zonder publiek in een lege valley om met een live stream toch het dance valley gevoel bij de fanbase te krijgen.


Bloemenregen WK finale, juli 2010

Bloemenregen met een offshore helikopter met 80.000 oranje gerbera’s boven het museumplein net voor de finale van het wereld kampioenschap voetbal. Deze bloemenregen werd live uitgezonden op de de NOS & BBC,blogs op o.a cnn.com. In Madrid werden tegelijkertijd bloemen uit een luchtballon gegooid.


Liefde in de Stad, september 2006

in het kader van Liefde in de Stad heeft Blossum in 2006 in opdracht van Paradiso in 2006 een bloemenregen georganiseerd in het westerpark. In samenwerking met beeldende kunstenaar IEPE werd er een geluidscollage gemaakt waarbij op het hoogtepunt tienduizenden witte chrysanten neer daalden. Volgens een van de bezoekers creëerde dat het zeldzame warme gevoel van Oude jaars avond of koninginnedag. Het werd direct makkelijk om te praten met de persoon naast je, … wat een geluk om dit mee te maken.